Borøya ved Tvedestrand

Tvedestrandsskjærgården sett fra et rutefly.

Fakta om Borøy:

Borøy er en øy ytterst i Oksefjorden i Tvedestrand kommune i Aust-Agder fylke i Norge. Øya har et areal på 3,4 km² og har tettbebyggelse blant annet i Borøykilen, Utgårdstrand og Snaresund. Høyeste punkt er Rendalsfjell, 67 moh.

De eldste skriftlige kildene staver gjerne navnet Borøy med e i første stavelse (f.eks. Berøy). Førsteleddet kan komme av norrønt beri(bjørn) eller ber (bær).

(Kilde: Wikipedia)

Tvedestrands flotteste badestrand

Tvedestrands flotteste badestrand, Persøygaard - også omtalt som Pers Øygard - ligger i umiddelbar nærhet til hytteområdet. Denne offentlige badestranden blir hyppig benyttet av både fastboende og feriegjester gjennom hele sommersesongen. På området er det også laget en egen grill pluss benker. Asfaltert adkomst fra Hagefjord brygge.

Se bildene under

Aktiviteter/severdigheter i omegn

Sidsel Hanum regnes som en av landets mest betydningsfulle kunstnere innen keramikk. Hun bor og arbeider på Borøy hvor hun også driver eget galleri.

Hennes objekter er gjerne minimalistiske, skjøre og vakre. Sidsel Hanum har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, og er representert i samlingene til kunstmuseer, så vel som i offentlige og private institusjoner. Kunstneren har dessuten utført flere større offentlige utsmykkinger.

Se mer på www.hanum.no

(Kilde: Tvedestrandsposten)

 

Store visjoner for Tvedestrand (Tvedestrandsposten 02.09.13)

http://www.tvedestrandsposten.no/lokale_nyheter/article6838992.ece

Nyeste kommentarer

31.08 | 09:22

Hei. Du må kontakte Frode eller noen av de andre på Sørlandets Maritime/Hagefjord brygge tlf 939 34 593 for å få korrekt svar. Tror de kun har helgeåpent.

30.08 | 17:34

Hvor lenge holder dere åpenti sommer (2015)? Supert sted på alle måter. Takk for god service!

16.07 | 07:36

Utrolig bra, her stemmer alt!

15.07 | 20:52

Helt enig med deg Nils T. Fantastisk flott anlegg som er blitt en berikelse for hele området.